Borůvková buchta na grilu Weber
Ingredience
- 2 ks vejce
- 350 g polohrubé mouky
- 200 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- práškové kakao
- hrnek mléka
- borůvky
- tvaroh
- omáčka Habanero Mučíto for ladies
Postup přípravy
Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr a vejce. Mixérem šleháme a postupně přiléváme mléko. Hotové lité těsto vlijeme do předem moukou vysypané formy. 1/4 těsta ponecháme na kakaovou hmotu, postačí 1 - 2 čajové lžičky. Takto připravené těsto vkládáme již do předem vyhřátého grilu Weber na kámen z cordieritu (nebo jakoukoli podložku, jinak se Vám buchta připálí). Teplotu udržujeme na 180°C. Buchtu pečeme zhruba 30 minut a necháme vychladnout.
Dezert, chcete-li buchutu na grilu Weber s borůvkami a omáčkou Habanero Mučíto připravíte opravdu jednoduchým způsobem a to do 1 hodiny. Jako třešinka na dortu postačí tvaroh s cukrem, potřený ze strany dezertu. Pokladeného čerstvými borůvkami a zakápnutý omáčkou Habanero Mučíto for ladies.
Semínka-chilli.cz Vám přejí doboru chuť!