Bulky na Hamburger
Ingredience
- 500 g polohrubé mouky
- 3 lžičky sušeného drožd
- 240 ml vlažného mléka
- 2 vejce
- 6 lžic másla
- 3 lžíce cukru
- 1 lžička soli
Postup přípravy
V domácí pekárně nebo stroji na hnětení těsta vypracujete během pár minut krásné vláčné těsto. Lze to samozřejmě i s vařečkou ručně. Veškeré ingredience smícháme v jedno těsto, které růčně řádně propracujeme dokud není hladké. Poté ho necháme pár minut kynout.
Vykynuté těsto nakrájíme na stejnoměrné kousky a z nich ručně vyválíme mezi prsty placky, které necháme kynout.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200°C po dobu 8 - 15 minut. Bulky na Hamburger lze péci i v plynovém grilu Weber Spirit, ovšem chce to trošku manuální zručnosti.
Bulky chutnají nejlépe čerstvé, s chutí do Hamburgeru!
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!