Nakládané Jalapeno chilli papričky
Ingredience
- voda 2,1 litru
- ocet 0,5 litru
- 200 - 250 g cukru (třtinového nebo řepného)
- 80 g soli
- 2 ks bobkových listů
- 5 ks hřebíčků
- 5 ks celého pepře
- 5 ks nového koření
Veškeré suroviny dáme do rendlíku a necháme projít varem.
Postup přípravy
Mnozí z Vás jistě uvítají recept na to jakým způsobem zpracovávat pracně vypěstované chilli papričky. Nejlepší způsob je rozhodně nám všem známé sterilování a konzervování. Při správném poměru ingrediencí a tepelné úpravě (konzervaci) zjistíte, že zavařování je ten nejlepší způsob jak si v pohodlí domova s přáteli v zimních časech vychutnat vlastní plody ze své zahrádky zahrady či parapetu :-)
Jalapeno papričky nakrájíme na kolečka a vložíme do vymyté sklenice. Můžeme přidat dle chuti i pár koleček mrkve, křenu, cibule či česneku.
Pro konzervování existuje mnoho způsobů. Doporučuji vyzkoušet různé časy tepelné úpravy a pro zachování dokonalé křupavosti a čerstvosti zavařovaných plodů paprik. Každý má rád trochu jinou konzistenci, ale vězte, že úplně nejlepší způsob tepelné úpravy je zalít Jalapeno papričky horkým lákem a obrátit dnem vzhůru. Po pár dnech je možné konzumovat. Ve sklepě, pokud je nejsníte dříve, vydrží i několik let.
Doporučení pro přípravu pokrmu: Chuťovka na jednohubky, chlebíčky, do zeleninových salátů, příloha na pizzu, obložené chleby, jen tak s chutí :)
Vřele doporučujeme vyzkoušet naše speciality!