Grilování drůběžího masa

  • Grilování drůběžího masa

    Jak na grilování drubežího (kuřecího) masa?

    Kuřecí maso je rychle propečené a málo tučné, to mějte na paměti, protože při nesprávné tepelné úpravě ho vysušíte a tím pádem znehodnotíte. Ke grilování se hodí jak prsní, tak stehenní řízky. Prsní jsou o poznání sušší, když ovšem prsnímu kuřecímu masu ponecháte kůži ztratí mnohem méně šťávy. Stehenní řízky jsou mnohem tučnější, prorostlejší a tím i šťavnatější, pro grilování jsou považovány za nejvhodnější. 

    Ke grilování vybírejte kuřecí maso čerstvé. Maso nikdy nenaklepávejte. Do grilovaného masa nikdy nevpichujte. Maso, které marinujete déle jak 12 hodin nesolte, sůl maso dehydruje a veškerá šťáva z něj vyteče. Kuřecí maso grilujeme nejprve z prudka aby se nám zatáhlo pak ubereme na teplotě..

    Marinování masa:

    Existují dva různé argumenty pro marinování kuřecího masa:

    • Maso nemarinujte před tepelnou úpravou, nesolte ani nekořeňte. Byliny a kořenící přísady se na grilu spálí a sůl masu nabourá vlákna a tím z něj vyteče šťáva na gril. Kořenící přísady, sůl a bylinky přidávejte až po tepelné úpravě. Můžete také použít různé druhy omáček a kousky masa do něj namáčet.
    • Maso před tepelnou úpravou marinujeme aby bylo křehčí, čímž se zkrátí doba tepelné úpravy, a bude mít i lepší chuť. Maso nakládejte do marinády nejlépe den předem. V případě, že jste zapomněli maso naložit do marinády, můžete ho masírovat. Plátky masa se hnětou tak dlouho až se tekutina vstřebá. Na 1 kg masa se používá 200 ml marinády.

    Jaké jsou grilovací časy pro drůběží maso?

    • celé kuře do hmotnosti 2kg 1 - 1 a 1/2 hodiny nepřímého grilování
    • kuřecí prsní maso 8 - 12 minut přímého grilování
    • kuřecí křídélka, prsní 30 minut nepřímého grilování
    • kuřecí špízy 6 - 8 minut přímého grilování
    • krocanní maso, krůta do 5 kg 1 a ? - 2 a 1/2 hodiny nepřímého grilování
    • krocanní maso, krůta do 6 kg 2 a ? - 3 hodiny nepřímého grilování
    • krocanní maso, krůta do 8 kg 2 a ? - 3 a 3/4 hodiny nepřímého grilování
    • krůtí řízky silné 1,5 cm 6 - 8 minut přímého grilování
    • kachní maso do 3 kg 1 a 1/2 - 2 hodiny nepřímého grilování
    • husa do 3 kg 1 a 1/2 - 2 hodiny nepřímého grilování 

    Když je kuřecí maso hotové, nechte ho pár minut odpočinout, šťáva koncentrovaná ve středu masa se vstřebá do celého kusu a bude tak chutnější. V případě, že budete pospíchat Vám šťáva z masa vyteče ven.

    Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!

    Čti více
  • Grilované kuřecí prso na grilu Weber

    V jednoduchosti je síla, grilovat kuřecí prso zvládne opravdu každý. Nejdůležitější při grilování kuřecího masa však je dosáhnout správného stupně propečení, nesmí být ani syrové a ani moc propečené, jinak ztratí svojí jedinečnou šťavnatost a nebude tak dobré.

    Čerstvé kuřecí prsní řízky omyjeme pod studenou vodou. Odstraníme přebytečný tuk a šlachy. V případě, že nebudeme kuřecí maso marinovat, osolíme jej a potřeme omáčkouHabanero Mučíto (můžete použít i vlastní domácí chilli omáčky, nebo koření, ale nám se nejvíce osvědčila tato omáčka). 

    Mezitím si rozpálíme gril na přímé grilování. U plynového grilu máme hořázky na plný výkon. Při dosažení 200 - 250°C je gril Weber po očištění roštu a namazání tukem (aby se kuřecí maso nepřipékalo), připraveno ke grilování. 

    Délka grilování je závislá na teplotě a velikosti kuřecích prsou. Obvyklá doba grilování na grilu Weber bývá 10 - 12 minut. V případě, že nevíte v jakém stádiu propečení Vaše kuřecí prsíčko je, stiskněte lehce prstem uprostřed, otisk prstu by se neměl vracet zpět a na dotek by mělo být tuhé. V případě, že je stále měkké značí to, že je stále syrové a vyžaduje delší tepelnou úpravu. V případě, že chcete vytvořit pro hosty hezkou podívanou, v případě mřížky na plátku kuřecího masa se Vám to podaří tím, že ho otočíte po 2 - 3 minutách o 45°, vytvoří se Vám nádherná mozaika roštu grilu.

    Největších chyb při grilování kterých se můžete dopustit jsou:

    • vpichování do masa ostrým nástrojem (vyteče Vám veškerá šťáva)
    • málo rozpálený gril, šťáva se nekoncentruje uvnitř masa, začne vytékat ven
    • po ugrilování maso ihned servírujete, je dobré ho nechat pár minut odpočinout (šťávy ze středu masa se rozprostře, bude mnohem chutnější a šťavnatější)

    TIPKuřecí prso lze podávat z pečenými bramborami nebo zeleninovým salátem a grilovaným bílým pečivem s bylinkovým máslem.

    Semínka-chilli.cz Vám přejí spoustu pálivých zážitků a dobrou chuť!


    Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!



    Čti více
  • Kuře na pivní plechovce na grilu Weber

    Otevřeme plechovku s Vaším oblíbeným pivem a odlijeme polovinu obsahu, obalíme ji do aluminiové fólie a postavíme na rovnou plochu stolu. Gril připravíme na nepřímé grilování (na střední teplotu cca 150° C). 

    Omyté kuře osušíme papírovým ubrouskem. Řádně maso nakořeníme grilovací směsí, v dutině a na povrchu, můžeme také okořenit pod kůží a přidat několik plátků změklého bylinkového másla. Takto připravené nabodněte na plechovku od piva, jak je zřejmé z galerie fotografií. 

    Kuře opatrně položte na rozpálený gril a vzepřete ho o stehýnka. 

    Grilované kuře na pivní plechovce je hotové zhruba za dvě hodiny. Přibližně 20 minut před koncem grilování můžete přidat na teplotě a potírat barbecue omáčkou. V našem případě jsme použili omáčku Habanero Mučíto

    Pokud máte rádi křupavou kůrčičku, tento recept je pro Vás tou nejlepší volbou. I když je kuřecí maso sušší, takto připravené kuřecí maso je stále šťavnaté, stejně jako u grilování celých kuřecích prsíček.

    Semínka-chilli.cz doporučují grilované kuře na plechovce s pivem!

    Sháníte inspiraci před nadcházející grilovací sezónou? Nechte si poradit kvalitní plynový gril, který Vás jistě nezklame. Doporučujeme grily Weber od wgrills.cz

    Čti více
  • Grilované kuřecí saté

    Z prsního kuřecího masa odkrojíme "kuřecí svíčkovou", malé převislé kousky kuřecích prsíček (nejjemnější část kuřecího masa). Omyjeme a napíchneme na bambusové tyčky předem namočené ve vodě (nebo na dřevěné špejle). Na marinádu pokrájíme na malé kousky citronelu, česnek, citrónovou šťávu, mletou kurkumu, rybí omáčku, kokosové mléko (či smetanu), chilli omáčku nebo chilli mleté koření a drcený koriandr, třinový cukr, černý pepř vložíme do hmoždíře a utřeme v krémovitou pastu (marinádu). Marinádou poté zaléváme připravené kuřecí svíčkovou napíchanou na špejlích a necháme tři hodiny marinovat. Každou hodinu obracíme, aby se chutě dostali co nejvíce do kuřecího masa.

    Během marinování si můžeme připravit výborný jednoduchý doplněk, okurkovou čalamádu. Okurku nakrájíme na kostky, cibuli na jemné kostičky, česnek utřeme, přidáme sůl, ocet, cukr, černý mletý pepř, vše zamícháme a vložíme do servírovací misky. Zalijeme vodou, zamícháme a posypeme praženými a na jemno sekanými arašídy.

    Grilování kuřecího saté

    Rozpálíme gril na přímé grilování. Nezapomeňte rošt řádně vykartáčovat a potřít olejem (kouskem slaniny nebo špeku), je to nejčástější problém pro přichytávání masa k roštu! 

    Rozložíme na gril kuřecí saté a špejle zakryjeme kouskem pečícího alobalu, aby nám nezačali hořet. 

    Grilujeme z každé strany zhruba 2 minuty a podáváme s vychlazenou okurkovou čalamádou.

    Tento recept je sice trochu náročnější na přípravu, ale rozhodně stojí za vyzkoušení! Při každé příležitosti grilování kuřecích prsíček nezapomeňte odříznout "kuřecí svíčkovou" na tento výborný pokrm.

    Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

    Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!


    Čti více
  • Kuřecí kousky - CHICKEN STRIPS

    Máte rádi křupavé a šťavnaté HOT STRIPS (kuřecí proužky)? Recept na HOT STRIPS Vás jistě potěší v tom, že si již můžete tuto kuřecí specialitku připravit kdykoliv sami v pohodlí Vašeho domova nebo spíše kuchyně :-)

    Opláchnuté a očištěná kuřecí stehenní řízečky osolíme bylinkovou solí, potřeme dle potřeby pálivosti omáčkou Joloka Mučíto a nebo Moruga Mučíto. Přidáme 2 - 3 lžiče sojóvé omáčky, 1 - 2 lžíce medu a trochu oleje. Vše důkladně promísíme  a necháme nejlépe den v lednici marinovat.

    Marinovaná kuřecí křídelka CHILLI HOT STRIPS půl hodiny před dalším zpracováním vyndáme z lednice. Mezitím si připravíme vejce, které zlehka  osolíme, přidáme hladkou mouku a vypracujeme tekutější těstíčko. Každý kousek masa v něm poctivě vyválíme a obalíme v kukuřičné strouhance. 

    Kuřecí kousky smažíme ve fritovacím hrnci na 190°C po dobu 2 - 3 minut, lehce do zhnědnutí. Poté umístíme na 5 minut do předem vyhřáté trouby na 180°C a necháme dopéct.

    Po dopečení hotové CHILLI HOT STRIPS vytáhneme z trouby a necháme ještě 5 minut odpočinout, aby se šťávy uvolnily po celém mase.

    Podáváme teplé buď s chutí nebo zeleninovým salátem, brambory, či bílým pečivem.

    www.semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!


    Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!


    Čti více
  • Kuřecí křidélka CHILLI HOT WINGS v křupavém těstíčku

    Máte rádi křupavé pálivé HOT WINGS (kuřecí křidélka), proklatě dobré kuře oblíbené z fastfoodů? Tento recept Vás jistě potěší v tom, že si již můžete tuto lahodnou dobrůtku připravit sami v pohodlí domova. 

    Omytá a očištěná kuřecí křídélka osolíme bylinkovou solí, potřeme dle potřeby pálivosti omáčkou Jolokia a nebo Moruga Mučíto. Přidáme 2 - 3 lžiče sojóvé omáčky, 1 - 2 lžíce medu a trochu oleje. Vše důkladně promícháme a necháme minimálně do druhého dne v lednici marinovat.

    Marinovaná kuřecí křídelka CHILLI HOT WINGS půl hodiny před dalším zpracováním vyndáme z lednice. Mezitím si připravíme vajíčko, lehce ho osolíme, přidáme hladkou mouku a vypracujeme tekutější těstíčko. Každé křidélko v něm vykoupeme a obalíme v kukuřičné strouhance. 

    Kuřecí křidélka smažíme ve fritovacím hrnci na 190°C po dobu 2 - 3 minut, lehce do zhnědnutí. Poté umístíme na 5 - 10 minut do předem vyhřáté trouby na 180°C a necháme dopéct.

    Po dopečení hotové CHILLI HOT WINGS vytáhneme z trouby a necháme ještě 5 minut odpočinout, aby se šťávy uvolnily po celém mase.

    Podáváme teplé buď s chutí nebo zeleninovým salátem, brambory, či bílým pečivem.

    www.semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

    Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!

    Máme velmi dobré zkušenosti s  grily Weber od wgrills.cz. Nechte si poradit kvalitní plynový gril Weber!  


    Čti více
  • Kuřecí stehýnka na medu s chilli

    Olivový olej, sůl, mletou sladkou papriku, chilli koření a med smícháme dohromady a vytvoříme tak marinád, kterou nalijeme na omytá kuřecí stehýnka a celé řádně promícháme. Vložíme do lednice a necháme přes noc marinovat.

    Druhý den kuřecí stehna vyjmeme, naskládáme na pekáč a dáme péct na 180 °C s kouskem másla. Pečeme 30 - 40 minut, až nám chytnou bronz.

    Upečená kuřecí stehýnka s chilli podáváme s bramborem, rýží nebo samotná s chutí.

    Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!

    Čti více
  • Krutí hamburger plněný smetanovým sýrem a Habanero Chocolate papričkami

    Habaneros Chocolate nechutnají jako čokoláda, ale jejich název je odvozen od jejich tmavě hnědé barvy. Jsou velmi chutné a smetanovému sýru dodají skvělou pálivost.

    • do velké mísy dejte krůtí maso, kmín, kajenské koření, strouhanku a olivový olej, dobře vše promíchejte, ale zase ne moc
    • z uhnětené hmoty udělejte 4 masové placičky a dejte si je stranou
    • náplň si připravíme tak, že smícháme krémový sýr, kajenské koření a nasekané Habanero Chocolate papričky, dobře vše promíchejte
    • rozehřejte gril na střední teplotu a smažte je asi 6 minut z každé strany nebo dokuď maso nebude důkladně propečené
    • poté na polovinu osmažené housky dejte náplň a na ni maso, na maso dejte nakrájene avokádo a druhou polovinu housky, podávejte!
    Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!

     


    Čti více
  • Kuřecí stehýnka na grilu Weber

    Kuřecí stehýnka důkladně omyjeme, osušíme nebo necháme okapat. Marinování provádíme bezprostředně před samotným grilování, nejdéle však 2 hodiny. Solené maso při delším marinování pouští šťávu a maso se tak stává suchým a napoživatelným.

    Omytá kuřecí steýnka zakápneme trochou rostlinného oleje, osolíme, dochutíme oblíbeným chilli kořením neo chilli omáčkou. Můžeme přidat i sušené, pokud máme tak čerstvé, bylinky z vlastní zahrádky (tymián, oregáno, bazalka). Vše důkladně promícháme a necháme při pokojové teplotě alespoň půl hodiny odpočívat.

    Mezitím si rozehřejeme plynový gril Weber na 150°C a připravíme si brambory ke grilování. Omyté a očištěné brambory rozpůlíme, osolíme a zakápneme rostlinným olejem a poklademe na řádně očištěný pomazáný kouskem špeku pomazaný rozpálený rošt grilu (přímé grilování). Grilované brambory každých 5 minut obracíme a pečemě do změknutí, tj. zhruba do 20 - 30 minut.

    V případě, že vlastníme gril s více hořáky jednotlivě ovládánými, levou stranu grilu rozpálíme na 200°C (maximální plamen), naposledy očistíme rošt grilu a pomažeme ho kouskem špeku. Na rošt poklademe marinovaná kuřecí stehýnka a grilujeme z každé strany 2-3 minuty a poté teplotu stáhneme na střední plamen a dogrilujeme po obou stranách po 3-5 minutách. Dohromady nám tedy grilování kuřecích stehýnek zabere 10 - 16 minut.

    Podáváme se zeleninovým salátem, dresingem a chilli omáčkou.

    Semínka-chilli.cz přejí dobrou chuť!

    Čti více
  • Kuřecí stripsy na grilu

    Omyté a tučných částí zbavené kuřecí stehenní aso nakrájíme na menší kousky. Ochutíme solí a oblíbených druhem chilli koření nebo chilli omáčkou. Připravíme si z vejce a mléka hustší těstíčko, do kterého postupně vkládáme kousky kuřecího masa a nakonec obálíme v kukuřičné strouhance. Rozpálíme větší množství oleje, aby kousky masa byly ponořené. Smažíme zhruba 2 - 3 minuty, dokud není kukuřičná strouhanka křupavá. Poté přendáme na rošt grilu Weber, kdy rozehžejeme alespoň jeden hořák a grilujeme nějakýcch 5 - 10 minut na nepřímé grilování (teplota by neměla přesáhnout 150°C).

    Kuřecí stripsy v křupavém kukuřičném těstíčku na grilu Weber chutnají buď samotné, nebo se zeleninovým salátem obohaceným jogurtovým dippem. Pro máčení kousků masa můžete použít také Vaší nejoblíbenější chilli omáčku.

    Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť! 

    Čti více
  • Kuře na plechovce s pivem a bylinkovým máslem

    Celé omyté kuře osušíme. Opatrně odrhneme nebo odřízneme kůži z pod kuřecích prsíček. Vložíme pár plátků bylinkového másla. Celé kuře poté okořeníme bylinkovou solí a lehce zakápneme a potřeme olejem. Takto ochucené a připravené kuře ke grilování nasadíme na pivní plechovku, kterou nezapomeneme otevřít a slít z ní minimálně 1/3 jejího objemu piva. Plechovku z důvodů hygienických můžeme ještě zabalit do alobalu (nezapomeňte udělat v alobalu otvor, aby měla kam unikat pára).

    Kuře na pivní plechovce na grilu Weber grilujeme po dobu 1,5 - 2 hodiny a to při teplotě 150°C na nepřímé grilování. Rozpálíme dva postránní hořáky a uprostřed necháme hořák vypnutý, kde umístíme kuře na pivní plechovce. Kuře nezapomeňte potírat marinádou, kterou si můžete vyrobit z omáčky Jolokia nebo Moruga Mučíto a to tak, že dvě polévkové lžíce rozmícháme společně s bylinkovým olejem.

    Takto připravované kuře na pivní plechovce na grilu Weeber chuná nejlépe samotné, ovšem nelze nepohrdnout i opečenou bagetou, potřenou máslem.

    Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

    Čti více
  • Zeleninový salát s kuřecím masem na grilu Weberu

    Papriku, okurky, rajčata nakrájíme na kostky zakápneme troškou olivového oleje, osolíme, opepříme, pořádně promícháme a dáme vychladit do lednice. Meztím si připravíme plátky kuřecího prsního masa, potřeme troškou olivového oleje, osolíme, posypeme třtinovým cukrem a dokořeníme mletým kayenským pepřem. Takto připravná kuřecí prsíčka grilujeme na grilu Weber na přímém plameni a to na rozpáleném roštu při teplotě 200°C, po dobu 10 - 15 minut. Kuřecí maso po vychladnutí krájíme na menší nudličky. Zamícháme společně se zeleninou a podáváme s jogurtovo bylinkovým dresingem.

    Dresing k zeleninovému salátu s kuřecím masem připravíme z bílého jogurtu, soli dle chuti, špetkou mletého pepře, čerstvě sekaného oregána a polévkovou lžicí olivového oleje. Vše důkladně zamícháme a podáváme společně se salátem.

    Pokrm je vhodný v letních měsících, pokud je řádně vychlazený, příjemně Vás osvěží.

    Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

    Čti více
  • Grilovaná krůta na grilu Weber

    Veškeré ingredience vsypeme do rendlíku a necháme projít varem. Vychladlou směs napichujeme do předem očištěné a omyté krůty. Objem směsi je kolem 1 litru. Krůtě před grilováním svážeme nohy, aby tolik nevysychala. Nakonec jí ještě osolíme a vložíme do předem vyhřátého grilu.

    Plynový gril Weber Spirit by měl být rozpálený na 180°C. Prostřední hořák ponecháme vypnutý, grilování bude nepřímé - mimo oheň, postranní hořáky necháme hořet. Doba grilování krůty je závislá na její velikosti a teplotě. S 5 kg krůtou počítejte minimálně se 2 a 1/2 hodinami nepřímého grilování.

    Aby grilovaná krůta získala barvu a delikátní chuť je dobré jí občas potírat marinádou. Marinádu zhotovíme z černého piva, zbytku směsi na napíchání masa a pár lžícemi omáčky Moruga Mučíto.

    I přesto, že se jedná o drůběž sušší, díky napíchání lákem byla krůta velice lahodná a šťavnatá! 

    Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

    Čti více
  • Cordon Bleu na grilu

    Recept na Kuřecí Cordon Bleu na grilu Weber je poměrně náročný recept na přípravu, mějte na paměti než tento pokrm budete připravovat, ovšem výsledek stojí rozhodně za to!

    Odblaněné kuřecí prsní nakrojíme vejpůl. Rozklepeme pod potravinovou fólií, osolíme, opepříme, pokapeme omáčkou Moruga Mučíto a poklademe plátkem parmské šunky, plátku ementálu. Nakonec zabalíme v kuřecí roládku - Cordon Bleu a propíchneme parátkem. Kuřecí Cordon Bleu dále obalíme v trojobalu. Do hladké mouky můžeme přidat lžičku kayenského peppře, pro zvýraznění chutí. 

    Na grilované brambory potřebujeme. Brambory střední velikosti rozkorjené podélně na 1/4. Zakápnéme je troškou oleje, okořeníme bylinkovou solí a pepřem. Grilujeme na přímé grilování při zavřéném víku při teplotě 140 - 150°C po dobu 15 - 20 minut. 

    Smetanovou zálivku na Cordon Bleu připravíme: Na jemno krájenou cibuli osmahnem na oleji, přidáme pokrájený česnek, zaprášíme moukou a restujeme, dokud mouka nezačne vonět. Poté zalijeme vyvárem a mícháme metličkou. Po krátkém povaření přidáme smetanou. Dochutíme čerstvě mletým pepřem a solí. Nakonec přidáme jemně posekanou petrželku a zavaříme do požadované smetanové konzistence.

    Když jsou grilované brambory skoro hotové, rozpálíme na potranní hořáku na grilu Weeber pánev s olejem a z prudka Cordon Bleu smažíme. Usmažené Cordon Bleu přendáme na pár minut na rošt grilu, kde maso dogrilujeme. 

    Hotové Cordon Bleu nakrájíme na šiřší plátky nebo rozřízneme v polovině. Zalijeme smetanovou omáčkou a podáváme s grilovaným bramborem, popř. se sezónní zeleninovou oblohou.

    Semínka-chilli Vám k tomuto luxusnímu pokrmu přejí dobrou chuť!

    Čti více
  • Grilované kuřecí kousky

    Kuřecí křídéka nakrájíme na samostatné dílky a to vždy v každém kloubku. Ochutíme je solí, bylinkami, pepřem, sladkou maďarskou paprikou a dle chuti omáčkou Moruga Mučíto. Takto připravená kuřecí křidélka vložíme do uzavírateného pytle a pořádně promícháme. Nejlepší je marinovat do druhého dne, kdo však nevydrží postačí 1 - 2 hodiny.

    Před smažením kuřecích kousků, je obalíme v trojobalu a místo klasické strouhanky použijeme kukuřičnou strohanku. Kuřecím kouskům dodá příjemnou chuť a křupavost. 

    Kuřecí kousky z průdka smažíme ve větším množství rozpáleného oleje a poté přendáváme na rozpálený rošt grilu, kde je dogrlijueme. 

    Recept na Buffalo omáčku najdete pod tímto odkazem: Recept na Buffalo omáčku ke kuřecím kouskům.

    Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

    Čti více
  • Smažené kuřecí kousky

    Kuřecí křidélka za každým kloubem rozkrojíme. Ochutíme bylinkami, solí, pepřem, omáčkou Habanero Mučíto, troškou oleje, maďarské papriky a promícháme v uzavíracím igelitovém pytli Marinujeme nejlépe 24 hodin v chladničce. 

    Uleželé kuřecí kousky obalujeme v hladké mouce kořeněné kayenským pepřem, bylinkami, solí. Smažíme z průdka v rozpáleném oleji. Překládáme do rozpálenéhé grilu, kde kuřecí kousky dogrilujeme zhruba 3 - 5 minut.

    Podáváme s chutí nebo omáčkou Buffalo.

    Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!a

    Čti více
  • Kuře na grilu Weber

    Omyté kuře z lehka potřeme olivovým olejem, ochutíme bylinkovou solí a plátky bylinkového másla. Plátky vkládáme do dutiny a pod prsní kůži, kterou lehce odstraníme nožem.

    Ochucené kuře zavážeme provázkem a vložíme od předem vyhřátého grilu na teplotu 150 - 180°C. Střední roš necháme vypnutý, postranní na 2/3 výkonu.

    Celé kuře grilujeme 1 a 1/2 až 2 hodiny, záleží na hmotnosti.

    Podáváme s chutí, kousky kuřecího masa máčíme do oblíbené chilli omáčky.

    Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

    Čti více
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek