Cordon Bleu na grilu
Ingredience
- kuřecí prsní
- parmskou šunku
- ementálský sýr
- kayenský pepř
- omáčku Habanero Mučíto
- olej na smažení
- láhůdkovou cibuli
- brambory
- vejce
- česnek
- parátka
- hladkou mouku
- strouhanku
- vývar
- smetanu
- černý pepř
- petřel
Postup přípravy
Recept na Kuřecí Cordon Bleu na grilu Weber je poměrně náročný recept na přípravu, mějte na paměti než tento pokrm budete připravovat, ovšem výsledek stojí rozhodně za to!
Odblaněné kuřecí prsní nakrojíme vejpůl. Rozklepeme pod potravinovou fólií, osolíme, opepříme, pokapeme omáčkou Moruga Mučíto a poklademe plátkem parmské šunky, plátku ementálu. Nakonec zabalíme v kuřecí roládku - Cordon Bleu a propíchneme parátkem. Kuřecí Cordon Bleu dále obalíme v trojobalu. Do hladké mouky můžeme přidat lžičku kayenského peppře, pro zvýraznění chutí.
Na grilované brambory potřebujeme. Brambory střední velikosti rozkorjené podélně na 1/4. Zakápnéme je troškou oleje, okořeníme bylinkovou solí a pepřem. Grilujeme na přímé grilování při zavřéném víku při teplotě 140 - 150°C po dobu 15 - 20 minut.
Smetanovou zálivku na Cordon Bleu připravíme: Na jemno krájenou cibuli osmahnem na oleji, přidáme pokrájený česnek, zaprášíme moukou a restujeme, dokud mouka nezačne vonět. Poté zalijeme vyvárem a mícháme metličkou. Po krátkém povaření přidáme smetanou. Dochutíme čerstvě mletým pepřem a solí. Nakonec přidáme jemně posekanou petrželku a zavaříme do požadované smetanové konzistence.
Když jsou grilované brambory skoro hotové, rozpálíme na potranní hořáku na grilu Weeber pánev s olejem a z prudka Cordon Bleu smažíme. Usmažené Cordon Bleu přendáme na pár minut na rošt grilu, kde maso dogrilujeme.
Hotové Cordon Bleu nakrájíme na šiřší plátky nebo rozřízneme v polovině. Zalijeme smetanovou omáčkou a podáváme s grilovaným bramborem, popř. se sezónní zeleninovou oblohou.
Semínka-chilli Vám k tomuto luxusnímu pokrmu přejí dobrou chuť!