Grilované kuřecí kousky
Ingredience
- kuřecí křídélka
- kukuřičná strouhanka nebo polenta
- maďarská paprika
- vejce
- hladká mouka
- olej na smažení
- bylinky
Postup přípravy
Kuřecí křídéka nakrájíme na samostatné dílky a to vždy v každém kloubku. Ochutíme je solí, bylinkami, pepřem, sladkou maďarskou paprikou a dle chuti omáčkou Moruga Mučíto. Takto připravená kuřecí křidélka vložíme do uzavírateného pytle a pořádně promícháme. Nejlepší je marinovat do druhého dne, kdo však nevydrží postačí 1 - 2 hodiny.
Před smažením kuřecích kousků, je obalíme v trojobalu a místo klasické strouhanky použijeme kukuřičnou strohanku. Kuřecím kouskům dodá příjemnou chuť a křupavost.
Kuřecí kousky z průdka smažíme ve větším množství rozpáleného oleje a poté přendáváme na rozpálený rošt grilu, kde je dogrlijueme.
Recept na Buffalo omáčku najdete pod tímto odkazem: Recept na Buffalo omáčku ke kuřecím kouskům.
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!