Kuře na pivní plechovce na grilu Weber
Ingredience
- plechovka s pivem
- 1 kuře (1,5 kg)
- oblíbená směs grilovacího koření (doporučujeme Chipotle mleté nebo Kayenský pepř)
- bylinkové máslo
Postup přípravy
Otevřeme plechovku s Vaším oblíbeným pivem a odlijeme polovinu obsahu, obalíme ji do aluminiové fólie a postavíme na rovnou plochu stolu. Gril připravíme na nepřímé grilování (na střední teplotu cca 150° C).
Omyté kuře osušíme papírovým ubrouskem. Řádně maso nakořeníme grilovací směsí, v dutině a na povrchu, můžeme také okořenit pod kůží a přidat několik plátků změklého bylinkového másla. Takto připravené nabodněte na plechovku od piva, jak je zřejmé z galerie fotografií.
Kuře opatrně položte na rozpálený gril a vzepřete ho o stehýnka.
Grilované kuře na pivní plechovce je hotové zhruba za dvě hodiny. Přibližně 20 minut před koncem grilování můžete přidat na teplotě a potírat barbecue omáčkou. V našem případě jsme použili omáčku Habanero Mučíto.
Pokud máte rádi křupavou kůrčičku, tento recept je pro Vás tou nejlepší volbou. I když je kuřecí maso sušší, takto připravené kuřecí maso je stále šťavnaté, stejně jako u grilování celých kuřecích prsíček.
Semínka-chilli.cz doporučují grilované kuře na plechovce s pivem!
Sháníte inspiraci před nadcházející grilovací sezónou? Nechte si poradit kvalitní plynový gril, který Vás jistě nezklame. Doporučujeme grily Weber od wgrills.cz