Kuře na plechovce s pivem a bylinkovým máslem
Ingredience
- celé chlazené kuře
- bylinkové máslo
- bylinkový olej
- bylinkovou sůl
- omáčku Jolokia, Moruga Mučíto
- pivo v plechovce
- alobal
Postup přípravy
Celé omyté kuře osušíme. Opatrně odrhneme nebo odřízneme kůži z pod kuřecích prsíček. Vložíme pár plátků bylinkového másla. Celé kuře poté okořeníme bylinkovou solí a lehce zakápneme a potřeme olejem. Takto ochucené a připravené kuře ke grilování nasadíme na pivní plechovku, kterou nezapomeneme otevřít a slít z ní minimálně 1/3 jejího objemu piva. Plechovku z důvodů hygienických můžeme ještě zabalit do alobalu (nezapomeňte udělat v alobalu otvor, aby měla kam unikat pára).
Kuře na pivní plechovce na grilu Weber grilujeme po dobu 1,5 - 2 hodiny a to při teplotě 150°C na nepřímé grilování. Rozpálíme dva postránní hořáky a uprostřed necháme hořák vypnutý, kde umístíme kuře na pivní plechovce. Kuře nezapomeňte potírat marinádou, kterou si můžete vyrobit z omáčky Jolokia nebo Moruga Mučíto a to tak, že dvě polévkové lžíce rozmícháme společně s bylinkovým olejem.
Takto připravované kuře na pivní plechovce na grilu Weeber chuná nejlépe samotné, ovšem nelze nepohrdnout i opečenou bagetou, potřenou máslem.
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!