Kuřecí stehýnka na grilu Weber
Ingredience
- 0,5 kg kuřecích stehen nebo čtvrtky (můžou být i kuřecí špalíčky)
- chilli koření nebo oblíbenou omáčku chillli
- směs bylinek (bylinkovou sůl
- sůl
- olej
- brambory na pečení
Postup přípravy
Kuřecí stehýnka důkladně omyjeme, osušíme nebo necháme okapat. Marinování provádíme bezprostředně před samotným grilování, nejdéle však 2 hodiny. Solené maso při delším marinování pouští šťávu a maso se tak stává suchým a napoživatelným.
Omytá kuřecí steýnka zakápneme trochou rostlinného oleje, osolíme, dochutíme oblíbeným chilli kořením neo chilli omáčkou. Můžeme přidat i sušené, pokud máme tak čerstvé, bylinky z vlastní zahrádky (tymián, oregáno, bazalka). Vše důkladně promícháme a necháme při pokojové teplotě alespoň půl hodiny odpočívat.
Mezitím si rozehřejeme plynový gril Weber na 150°C a připravíme si brambory ke grilování. Omyté a očištěné brambory rozpůlíme, osolíme a zakápneme rostlinným olejem a poklademe na řádně očištěný pomazáný kouskem špeku pomazaný rozpálený rošt grilu (přímé grilování). Grilované brambory každých 5 minut obracíme a pečemě do změknutí, tj. zhruba do 20 - 30 minut.
V případě, že vlastníme gril s více hořáky jednotlivě ovládánými, levou stranu grilu rozpálíme na 200°C (maximální plamen), naposledy očistíme rošt grilu a pomažeme ho kouskem špeku. Na rošt poklademe marinovaná kuřecí stehýnka a grilujeme z každé strany 2-3 minuty a poté teplotu stáhneme na střední plamen a dogrilujeme po obou stranách po 3-5 minutách. Dohromady nám tedy grilování kuřecích stehýnek zabere 10 - 16 minut.
Podáváme se zeleninovým salátem, dresingem a chilli omáčkou.
Semínka-chilli.cz přejí dobrou chuť!