Grilovaná hovězí žebírka
Ingredience
- 1 kg hovězích žeber
- černý pepř
- sůl
- česnek
- chilli omáčku Jolokia nebo Moruga Mučíto nebo dle chuti chilli koření
- olej
- 1 dcl piva

Postup přípravy
Hovězí žebro netenderizované (bez zrání), je tuhé a tak tento druh masa je lepší nejprve marinovat. Marinádu si připravíme z pár lžic rostlinné oleje, soli, česneku, černého pepře, chilli omáčky Jolokia a nebo Moruga Mučíto (dle chuti můžete vynechat a přidat oblíbené chilli koření), nezapomeneme na poslední ingredienci a to pivo. Vše důkladně promícháme a do takto připravené marinády vložíme maso, aby bylo ponořené. Marinujeme po dobu nezbytně nutnout a to alespoň 1 den, v tomto případě platí čím déle, tím lépe.
Grilování na grilu Weber Spirit: Rozpálíme gril na 100 - 150°C po stranách plynových hořáků a středový necháme vypnutý. Maso není zapotřebí z prudka zatahovat, stačí položit do středu grilu a grilovat na nízký až střední plamen na nepřímé grilování po dobu 1 hodiny (tepelná úpravá se odvíjí od velikosti a stáří použitého druhu masa). Hovězí žebírka nezapomenem obracet a řádně potírat zbylou marinádou.
Podáváme s BBQ omáčkou dle vlastních chutí, grilovanou cibulí, česnekem a bramborami.
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!