Hamburger na grilu s Jalapeno
Ingredience
- hovězí hrudí (brisket) - tenderizovaný
- dijónská hořčice
- jalapeno papričky
- cibule lahůdková
- česnek
- chilli omáčka
- čerstvá petržel
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- vejce
Na samotný Hamburger:
- rajče
- okurka
- sýr cheddar
- slanina
- rajčatová salsa
- hlávkový, ledový salát
Postup přípravy
Nejprve si připravíme zeleninovou směs do burgerů. Na menší kostky nakrájíme jalapeno papričky, cibuli, česnek, 1 žloutek, chilli omáčku, dijónskou hořčici, sůl, pepř a jemně krájenou petrželku. Do směsí přidáme mleté hovězí maso a zamícháme. Na rozehřátém grilu vyzkoušíme zda je burger dostatečně ochucený, stačí malý bochánek z obou stran pár minut grilovat.
Rajčata a slaninu krájenou na plátky grilujeme na rozpáleném roštu Rajčata do změknutí a slaninu do křupava. Mezitím si připravíme samotné burgery, grilujeme je na přímé griování po dobu asi 3 - 4 minut z každé strany. Po ugrlivání poklademe každý burger plátkem sýru cheddarem a necháme při zaklopeném poklopu rozpéct.
Završení celého díla: rozpůlené hamburger bulky z prudka ogrilujeme cca 1 minutu a klademe ve vrstvách: zeleninový salát, rajče, kys. okurka, maso, hořčice, salsa a nakonec plátky grilované slaniny, přiklopíme a můžeme si roztrhnout ústa :)
Místo kyselé okurky můžeme dát okurku hadovku.
Šťáva z masa a rajčete by měla téci po rukou až po lokty, jinak jste někde udělali chybu :)
Doporučujeme vyzkoušet české chilli omáčky Mučíto. Neobsahují žádný ocet, sůl a jiné přísady ovlivňujíví chuť připravovaných jídel.
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!