Hamburger se směsí
Ingredience
- hovězí hrudí (brisket), tenderizovaný
- jalapeno papricky
- bylinky dle chuti (šalvěj, tymián, petržel)
- smetanový sýr, termizovaná pomazánka
- lahůdková cibulka
- bulky na hamburger
- sýr cheddar
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- salát
- rajče
- okurka
- slanina
Postup přípravy
Z Jalapeno chilli papriček, jarní cibulky, smetanového sýru, soli, čerstvě mletého pepře připravíme směs. Mleté hovězí hrudí (brisketu) osolím a opepříme, promícháme a vytvoříme dvě placky na burger. Na jednu z nich vložíme lžíci smetanovou směs a přikryjeme druhou plackou na burger. Při tom se snažíme kraje burgeru přitisknout k sobě, aby směs nevytékala ven.
Burgery se směsí grilujeme na přímé grilování při teplotě 180°C po dobu 10 - 15 minut. Poté na burger položíme plátky cheddaru. Abychom dosáhli propečení i uvnitř burgeru budete ho nejspíše muset ponechat mimo hořáky na nepřímé grilování dalších 10 - 15 minut, aby se propekl.
Mezitím můžete grilovat plátky rajčete, plátky slaniny a poté hamburgerové bulky.
Ve finále bulku pokladete listy salátu, grilovanými plátky rajčete, případně salátové nebo nakládané okurky, masového burgeru, plátky slaniny a příklopíte.
Tento recept na Hamburger je dle našich mlsných jazýčků absolutně nejlepší.
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!