Rib-eye steak na bylinkovém másle II
Ingredience
- uleželý Rib-eye steak z Urugaye
- hrubozrnná sůl
- čerstý mletý pepř
- bylinkové máslo
Postup přípravy
Rib-eye steak osušíme kuchyňskou papírovou útěrkou (nemyjeme pod tekoucí vodou). Potřeme olivovým olejem, osolíme hrubozrnnou solí a dokořeníme čerstvě mletým pepřem. Kořenící přisady z lehka zatlačíme do hovězího masa.
Takto připravený hovězí steak grilujeme na plynovém grilu Weber Spirit na přímé griováí při teplotě 200°C a po dobu 3 - 4 minut z každé strany. Doba tepelné úpravy je závislá ne výšce masa a stupni propečení.
Hotový Rib-eye steak přendáme na předem vyhřátý talř (můžeme zabalit do alobalu) a necháme odpočinout 3-4 minuty (šťáva v mase se rozvolní i do okrajů a bude tak šťavnatější a chutnější).
Rib-eye steak na grilu Weber doporučujeme se zeleninovými saláty, rúznými DIPy nebo omáčkami a grilovaným brambůrkem.
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!