Rib-eye steak s Moruga Mučíto na grilu Weber
Ingredience
- Rib-eye steak tenderizovaný (uleželý)
- hrubozrnná sůl
- čerstvý mletý pepř
- olivový olej
Postup přípravy
Tenderizovaný Rib eye steak osušíme kuchyňskou papírovou útěrkou. Pomažeme olivovým olejem, okořeníme hrubozrnnou solí a čerstvým mletým pepřem. Omáčku Moruga Mučíto rozetřeme a z lehka prsty kořencí přísady zapravíme do masa.
Na plynovém grilu Weber Spirit grilujeme při teplotě 200°C a to na přímé grilování. Doba tepelné úpravy závisí na velikosti masa a stupni propečení. Pro medium rare doporučujeme při tloušťce masa 3-4 cm grilování po dobu 3 - 4 minut z každé strany. Hovězí Rib-eye steak po ugrilování přendáme na předehřátý talíř a necháme 3 - 5 minutek odpočinout. Šťáva koncentrována uprostřed masa se rozvolní po celém mase a bude šťavnatý a plný chutí celý kousek.
Rib-eye steak s omáčkou Moruga Mučíto doporučujeme s grilovaými bramborami, jogurtovým DIPem, pro zmírnění pálivosti.
Pokud Vás steak nepálí, mějte na paměti, že kapsaicin (alkaloid způsobující pálivost), se při tepelné úpravě odpařuje a tím se pálivost vytrácí. Pokud jste vyznavači extra pálivých pokrmů, doporučujeme těsně před koncem grilování rib-eye steak potřít omáčkou Moruga Mučíto, zvýšíte tím pal.
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!