Rumpsteak na grilu s chilli
Ingredience
- tenderizovaný Rumpsteak
- hrubozrnná sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
- čerstvou bagetu
- bylinkové máslo
- povidlová chilli omáčka
- rybízová chilli omáčka
- malinová chilli omáčka
Postup přípravy
Celý hovězí kus Rumpsteaku krájíme na 3 - 4 cm široké steaky, z lehka je pomažeme olejem, dle způsobu ochutíme hrubozrnnou solí a pepřem buď před tepelnou úpravou nebo až po grilování.
Rozpálíme gril na 200°C, rošt grilu očistíme kartáčem a potřeme kouskem slaniny nebo špeku. Vložíme na rozpálený rošt grilu Rumpsteak a grilujeme po dobu 4 - 6 minut, dle velikosti masa a stupni propečení. Rumpsteak na grilu nedoporučujeme příliš vysušovat, ztratíte tak jeho výraznou chuť a štávu.
Grilované maso vložíme na předem vyhřátý talíř a než se do něj pustíme počkáme 3 - 4 minutky na rozvolnění šťáv.
Servirujeme s grilovacími omáčkami a grilovanou bagetou potřenou bylinkovým máslem.
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!