Rumpsteak na grilu s malinovou omáčkou
Ingredience
- výzrálý kus rumpsteaku
- čerstvě mletý černý pepř
- hrubozrnná sůl
- olivový olej
- malinovou omáčku
Postup přípravy
Tenderizovaný Rumpsteak porcujeme na 3 - 4 cm silné plátky. Maso nemyjeme pod tekoucí vodou, ale pouze ho osušíme papírovou kuchyňnskou útěrkou. Dle zvyklostí osolíme a opepříme před nebo po tepelné úpravě.
Na grilu Weber grilujeme Rumpsteak při teplotě 200°C a přímé grilování po dobu 4 - 6 minut z každé strany. Rumpsteak nedoporučujeme grilovat úplně více jak médium - propečený, maso ztrácí na chuti a šťavnatosti.
Hotový rumpsteak přendáme na vyhřátý talíř a necháme ještě 3 - 4 minutky rozprostřít šťávu, která byla koncentrována uprostřed masa.
Zalijeme malinovou omáčkou a jíme s chutí.
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!