Špička ořechu - BALL TIP grilování
Ingredience
- hovězí maso špička ořechu - BALL TIP (tenderizovaný)
- hrubozrnná sůl
- čerstvě mletý pepř
- vpichovací teploměr
Postup přípravy
Tenderizovanou (uleželou) špičku ořechu, nebo-li BALL TIP, osušíme kuchyňskou papírovou útěrkou (nemyjeme pod vodou). Okrájíme tučnější části a odblaníme. Celý kus hovězí špičky pomažeme olivovým olejem, osolíme hrubozrnnou solí a čerstvě mletým pepřem. Koření zapravíme z lehka prsty do těsta.
Pynový gril Weber spirit rozehřejeme na 200°C. Očištěný rošt grilu pomažeme kouskem špeku či slaniny. Vložíme maso a grilujeme ze všech stran po dobu 3 - 5 minut. Po zatáhnutí hovězí ořech vypneme střední hořák a postranní necháme hořet pro dosažení stálé teploty 180°C. Hovězí špičku ořechu přendáme na střed roštu a grilujeme na nepřímé grilování.
2 kg špička ořechu potřebuje k dosažení narůžovělého šťavnatého středu zhruba 1 a 1/2 hodiy grilování. Pokud chcete dosáhnout takto připraveného kusu masa, teplota uvnitř by měla dosáhnout 60°C - medium rare až medium.
Hovězí špíčka ořechu je luxusní samotná krájená na slabé proužky. Hodí se ovšem i do různých zeleninových směsí, tortill apod.
TIP: V případě, že chcete dosáhnout výraznější chuti po použitých ingrediencí, bylinky, česnek, pálivé omáčky, chilli koření, doporučujeme maso den předem napíchat jehlou.
Vyzkoušejte naši novinku Borůvkové Lumpíto s morugou vhodnou k doostření každého pokrmu. Upozorňujeme, že jedná o extra pálivý produkt!
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť.