Smažený tuňák
Ingredience
- chlazený tuňák
- sušené cascabel chilli papričky
- jalapeno chilli papričky
- růžový zázvor
- sezamové semínko
- sušený koriandr
- sůl
- olej na smažení
- voda
- snítku bylinek na ozdobení

Postup přípravy
Tuňáka nakrájíme na asi 3x3 cm stejnoměrné velké kostky. Na suché pánvi orestujeme sezamové semínko společně s koriandrem. Sušené cascabel papričky nakrájíme na menší kousky a vložíme do horké vody, aby nám změkly. Poté je vložíme společně s orestovanými sezamovými semínky a koriandrem a solí do hmoždíře. Ve směsi obalíme kratší strany a střední část a spodní ponecháme - jedině tak zjistíme stupně propečení.
Chilli papričky Jalapeno, růžový zázvor nakrájíme a kousky a promícháme s bylinkami. Přendáme do středu talíře.
Rozpálíme pánev a kousky tuňáka smažíme po obalených stranách po dobu cca 20 - 30 vteřin, do zbělání krajů. Střed smaženého tuňáka by měl být zachován v syrovém stavu. Tuňák by neměl být nikdy propečený, jelikož ztrácí na chuti a šťavnatosti. Steak z tuňáka tedy nikdy negriluje, nesmažte příliš dlouho. Z tuňáka se běžně připravuje tuňákové carpaccio nebo tuňákový tatarský biftek.
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!