Grilovaná vepřová kotleta na grilu Weber
Ingredience
- 0,5 kg vepřových kotlet (bez kosti)
- sůl
- pepř
- česnek
- oblíbenou chilli omáčku nebo chilli koření (Jolokia Mučíto nebo Moruga Mučíto)
- rostlinný olej
- bylinky
Postup přípravy
Omytou vepřovou kotletu bez kosti krájíme minimálně na 3 - 4 cm silné plátky, Bezprostředně před grilováním kotlety osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a zakápneme rostlinným olejem (maso nepřilne k roštu grilu a nebude na okrajích sušší).
Na grilu Weber zapálíme dva hořáky a necháme 10 minut přikrytý poklop pro dosáhnutí požadované teploty 200°C. Před samotným grilováním rošt grilu očištíme ocelovým kartáčem a potřeme kouskem slaniny. Kotlety grilujeme po obouch stranách po dobu 7 - 10 minut. Abychom dosáhli mřížkování na mase je důležité mít na roštu dostatek prostoru. Rošt musí být rozpálený a maso pootočíme v polovičním čase tzn. za 3,5 - 5 minut a to v úhlu 45°, na místo roštu grilu kde jsme před tím žádné maso neměli. Takto postupujeme i při otočení masa.
Kdy poznáme, že je kotleta ugrilovaná? Uprostřed kotlety se při doteku prst nepropadá, maso je pevné a drží svůj tvar.
Vepřová kotleta se hodí s opečenou cibulí, paprikou a grilovanými bramborami.
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobru chuť!
Pozor! Sušené nejpálivější chilli papričky Trinidad Scorpion Butch Taylor pouze v e-shopu seminka-chilli.cz!
Pro doostření gulášů, salátů, marinád nebo k namáčení chipsů, tortila chipsů nebo jen tak samotné se výborně hodí české chilli omáčky Mučíto!
Máte představu co dokáže nejpálivější paprička, když je čerstvě utržená? I v Česku lze vypěstovat pravé bestie... Nevěříte? Tak se přesvěčte sami :-)