Grilovaná vepřová žebírka na grilu
Ingredience
- 2 kg vepřový žeber (může být i s kusem bůčku)
- sůl
- pepř
- obíbenou chilli omáčku (Jolokia nebo Moruga Mučíto)
- rostlinný olej
- česnek
Postup přípravy
Opláchnutá vepřová žebírka z obou stran osolíme a opepříme. Na žebrech utřeme 2 - 3 stroužky česneku. Rozpálíme gril na střední plamen po krajích hořáků a střed necháme vypnutý. Vepřová žebírka se musí grilovat pomaleji a tudíž zvolíme cestu nepřímého grilování. Ideální teplota je kolem 100 - 150°C a doba grilování žebírek záleží na velikosti, v našem případě jsme grilovali po dobu 2 hodin.
Při grilování je důležité vepřová žebírka obracet a potírat marinádou, kterou si připravíte z Vašich oblíbených surovin. Naše doporučení je omáčka Jolokia nebo Moruga Mučíto a trochu rostlinného oleje, kdo má rád tak může přidat i utřený česnek a snítku rozmarýnu lékařského. Vše důkladně promícháme a při obracení potíráme.
TIP na závěr: Vepřová žebírka jsou nejlepší samotná :) V případě, že nemáte možnost nepřímého grilování, zabalte vepřová žebírka do alobalu a 20 - 30 minut před koncem grilování alobal sejměte.
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!
Pozor! Sušené nejpálivější chilli papričky Trinidad Scorpion Butch Taylor pouze v e-shopu seminka-chilli.cz!
Pro doostření gulášů, salátů, marinád nebo k namáčení chipsů, tortila chipsů nebo jen tak samotné se výborně hodí české chilli omáčky Mučíto!
Máte představu co dokáže nejpálivější paprička, když je čerstvě utržená? I v Česku lze vypěstovat pravé bestie... Nevěříte? Tak se přesvěčte sami :-)