Krevetová polévka s Naga Viper papričkami
Ingredience
- 1 půl kila větších rajčat
- 2 Poblano papričky
- 2 Jalapeno papričky
- 1-2 Naga Viper chilli papričky
- 3-4 stroužky česneku
- 1 velkou nakrájenou cibuli
- 1 lžičku olivového oleje
- 600 ml kuřecího vývaru
- 1/4 šálku nasekané bazalky
- 1-2 lžíce kajenského koření
- 350 g rozmražených krevet
- 1/4 šálku čerstvého nasekaného koriandru
- kůru z limetky
- sýr Queso Fresco na posypání
Postup přípravy
- nastavte troubu na grilování
- plátky rajčat a chilli dejte na plech a lehce je potřete olejem
- zabalte stroužky česneku do alobalu
- grilujte rajčata 10 minut nebo dokud nejsou mírně spálená a slupka uvolněná, poté je vyndejte a nechte zchladnout
- grilujte Naga Viper spolu s rajčaty cca 10 minut, dokud nejsou mírně spálená, poté je vyndejte
- grilujte poblanos a jalapenos asi 15-20 minut nebo dokud nebudou trošku spálené, vyndejte je a přikryjte je alobalem to vámpomůže k odstranění spálené kůže
- česnek pečte asi 20 minut a poté ho nasekejte na malé kousky
- z rajčat odstraťe kůžičku a rozmixujte je na pyré
- z papriček také odstraňte kůžičku a nasekejte je, poté si je odložte stranou
- rozehřejte si pánev na středním plamení a přidejte všechnu cibuli s olivovým olejem, smažte dokud nebude cibule měkká
- dále přidejte rozmixovaná rajčata, česnek, papričky a kajenské koření a vařte asi 10 minut do zahuštění
- přidejte kuřecí vývar a přikryjte pokličkou, snižte teplotu a duste 15-20 minut
- přidejte krevety a vařte asi 4 minuty
- podáváme v miskách navrchu s limetkovou kůrou, koriandrem a a quesco fresco sýrem
Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!