Kuřecí bageta na grilu
Ingredience
- kuřecí maso
- bagety
- plátkový sýr
- zakysanou smetanu nebo bílý jogurt
- olivový olej
- zeleninu - okurka, paprika, rajče
- salát - hlávkový, ledový
- česnek
- bylinky
- chilli omáčku dle chuti
- sůl
- čertvá petržel
- citrón
Postup přípravy
Kuřecí prso nakrojíme, abychom měli stejnoměrně vysoký plátek. Osolíme, opepříme a grilujeme na přímé grilování při teplotě 180 - 200°C po dobu 3 - 4 minut z každé strany.
Zálivka připravíme z bílého jogurtu, bylinek, soli, černého mletého pepře, česneku, pár kapek citrónu a čerstvě sekané petrželky, všechny ingredience promícháme.
Nakrájíme zeleninu. Bagetu rozkrojíme podél a vložíme na rozpálený gril a po 1 - 2 minutách sundáme. Mezitím máme ugrilované kuřecí plátky, poklademe je plátky sýru a z lehka zapečeme.
Finální příprava tkví ve vrstvení surovin dle vlastního uvážení, můžete napříkad takto: spodní část pomažeme dresingem, navrch, hlávkový salát, okurku, papriku, kuřecí maso a chilli omáčku dle vlastního výběru. Přiklopíme druhou půlkou a jíme s chutí.
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!