Tortilla s hovězím masem na grilu Weber
Ingredience
- rajčata
- papriky
- cibule
- avokádo
- rajčatová salsa
- jalapeno chilli papričky
- tortilly
- zakysaná smetana
- česnek
- sůl
- šťáva z citrónu
Postup přípravy
Recept na tortilla s hovězím masem je poměrně náročný a vyžaduje dostatek času na přípravu, ovšem výsledný produkt stojí za to ochutnat!
Celé čerstvé papriky vložíme na rozpálený rošt grilu a ze všech stran grilujeme než se slupka nezačně zvrckávat. Následně je zabalíme do kuchyňského papírové ubrousku a necháme zapařit, slupka po zchladnutí půjde snadno loupat. Mezitím si nakrájíme rajčata a cibuli společně s Jalapeno chilli papričkami, zakápneme citrónovou šťávou a zamícháme. Oloupané avokádo a papriku nakrájíme na kostičky. Maso např. z hovězí špičky ořechu nakrájíme na tenké nudličky a ohřejeme na nepřímé grilování v uzavřeném grilu a to společně s tortilla plackou. Zakysanou smetanu ochutíme solí a utřeným česnekem.
Na teplou tortilla placku klademe nejdříve grilovanou papriku, zeleninový salát, avokádo, zakysanou smetanu, rajčatovou salsu a nakonec maso. Zabalíme buď do kornoutu nebo s pomocí alobalu a jíme s chutí. Výborná je i tortilla s přidáním pár kapek omáčky Moruga Mučíto, pro menší vyznavače extrému můžete použít Habanero Mučíto.
Semínnka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!