Bylinkové máslo
Ingredience
- máslo
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- bylinky dle vlastních chutí extragon, šalvěj, bazalka, oregáno, tymián, saturejka, libeček, rozmarýna, majoránka
Postup přípravy
Ztuhlé máslo rozhněteme vidličkou, přidáme sůl, čerstvě mletý pepř a čerstvě nasekané bylinky. Vše důkladně promícháme a vyklopíme na alobal, kde z másla vytvoříme váleček. Bylinkové máslo můžeme při rychle spotřebě uchovávat v chladničce, nebo pro dlouhodobější spotřebu vložit do mrazničky. Vydrží několik týdnů, avšak mějte na paměti, že vždy je nejlepší čerstvé z čerstvě nasbíraných bylin.
Bylinkové máslo má široké úplatnění a hodí se jak na hovězí steaky, vepřové steaky tak i na kuřecí maso. Pro labužníky doporučujeme kuře na pivní plechovce s plátky bylinkového másla po kůži kuřátka, opravdová dobrota!
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!