Nakládané Jalapeno chilli papričky
Nakládané chilli papričky
Mnozí z Vás jistě uvítají recept na to jakým způsobem zpracovávat pracně vypěstované chilli papričky. Nejlepší způsob je rozhodně nám všem známé sterilování a konzervování. Při správném poměru ingrediencí a tepelné úpravě (konzervaci) zjistíte, že zavařování je ten nejlepší způsob jak si v pohodlí domova s přáteli v zimních časech vychutnat vlastní plody ze své zahrádky zahrady či parapetu :-)
Suroviny na lák na nakládání chilli papriček Jalapeno:
- voda 2,1 litru
- ocet 0,5 litru
- 200 - 250 g cukru (třtinového nebo řepného)
- 80 g soli
- 2 ks bobkových listů
- 5 ks hřebíčků
- 5 ks celého pepře
- 5 ks nového koření
Veškeré suroviny dáme do rendlíku a necháme projít varem.
Další zprácování:
Jalapeno papričky nakrájíme na kolečka a vložíme do vymyté sklenice. Můžeme přidat dle chuti i pár koleček mrkve, křenu, cibule či česneku.
Pro konzervování existuje mnoho způsobů. Doporučuji vyzkoušet různé časy tepelné úpravy a pro zachování dokonalé křupavosti a čerstvosti zavařovaných plodů paprik. Každý má rád trochu jinou konzistenci, ale vězte, že úplně nejlepší způsob tepelné úpravy je zalít Jalapeno papričky horkým lákem a obrátit dnem vzhůru. Po pár dnech je možné konzumovat. Ve sklepě, pokud je nejsníte dříve, vydrží i několik let.
Doporučení pro přípravu pokrmu: Chuťovka na jednohubky, chlebíčky, do zeleninových salátů, příloha na pizzu, obložené chleby, jen tak s chutí :)
Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!
Nechce se vám čekat na vlastní úrodu? Vyzkoušejte nakládané chilli papričky v olivovém oleji.
Doplnili jsme nabídku prémiových pálivých produktů o nakládané Jalapeno papričky ve sladkokyselém nálevu - Jalapeno Podvodnice. Tuto luxusní dobrotu vyrábíme z vlastních papriček.
Objednávejte po kliknutí na fotografii
.