Carolina Reaper Mučíto limited ed.
Carolina Reaper Mučíto limited ed.
- Druh:Chilli omáčky
- Pálivost:
- Číslo produktu:452
- Hlídací pes:Zapnout
- Dostupnost:skladem
- Cena s DPH:199 Kč
Carolina Reaper Mučíto - limited ed.
Nabízíme pouze omezený počet nové slanokyselé chilli omáčky Carolina Reaper Mučíto, bez etikety, tedy ve formě "AS IS".
Trocha rajčatového protlaku, cibule a česneku. Nečekejte kostku ledu ve skluzu :) V téhle omáčce je pár základních surovin, na doplnění výrazné arómy Carolíny. Hodí se do všeho a na všechno co si běžně servírujete na talíř. Díky jejímu složení je vhodná i na nakládání masa. Pár hodin před grilováním napatláte a fičák na gril.
Pohled do zákulisí Caroliny Reaper
Čerstvou Carolinu Reaper si pěstujeme v Nové Pace v lokalitě Vlkov. K našemu pěstování Caroliny Reaper vedla poměrně trnitá cesta. Originální semena jsem si objednal přímo v obchodě puckerbuttpeppercompany.com. Celková hodnota semen Caroliny Reaper byla tehdy necelých 7 tis. korun. Za cca dva týdny mi přišel e-mail od celníků, abych doložil fytosanitační protokol k osivu ze zemí mimo EU. Píšu Edovi, jestli je schopný mi to dodat. Odpovídá mi, že nic takového vůbec nezná, pěstitel nejpálivější papriky na světě... Hádám se s nějakým člověkem z UKZUZ, který argumentuje nařízením evropské komise, které řeší ochranu trhu před zavlečením patogenů ze světa. Blablabla. Protože denně proudí do Česka tisíce obálek se semeny z Číny a jiných destinací a to zcela bez kontroly. Tak je tohle opravdu hodně potřeba řešit!
A jaký byl výsledek "boje s byrokracií"? Semena jsem nikdy neviděl, ale ani se nevrátili zpět. Takže celníci asi měli toho roku poněkud plné skleníky a propálený prdele.
Tím to ale nekončí. Semena jsem si nechal poslat jinou cestou a to se již povedlo. Výsev se také povedl a tak jsem mohl pěstovat 37 rostlin jen pro osivo. V oblasti, kde se široko daleko nepěstují žádné papriky.
Znáte to přísloví, že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech? A že někdy potřebujete opravdou velkou dávku trpělivosti? Už během vývoje rostlin Caroliny Reaper bylo zřejmé, že něco není v pořádku. Habitus rostlin se od sebe velmi výrazně lišil a to je jasná známka toho, že se nejedná o identickou odrůdu.
To se bohužel potvrdilo po odkvětu a růstu papriček. To už bylo naprosto jasné, že z této akce nebude žádné osivo, které by bylo možné prodávat.
Výsledkem této sezóny bylo, že ze 37 rostlin pouze dvě plodily papričky identické s Carolinou Reaper a zbytek byl něco naprosto odlišného. Asi největší úlet byly dvě rostliny, na kterých se urodila spousta něčeho, co vypadalo jako Habanero Yellow.
Došel jsem tehdy k jedinému logickému závěru, použít první zralé papriky pro osivo, které se bude pěstovat další sezónu s vírou v to, že vše co vyroste, už bude vykazovat známky kvality. Po dalším roce se to pravdu povedlo a vyrostlo vše tak jak mělo.
Carolina Reaper, která je použita při výrobě této omáčky, byla pěstována již několikátou sezónou po sobě.
To jen pro vykreslení obrazu o nejzprofanovanější odrůdě Carolina Reaper, jejím pěstiteli, státních institucích a s čím se lze setkat.
Motivační recepty na téma grilované maso a chilli
- grilování vepřového masa
- grilování hovězího masa
Složení: voda, Carolina Reaper, rajčatový protlak, cibule, rýžový ocet, jedlá sůl, česnek, citrónová šťáva, třtinový cukr, melasa. Stabilizátor: Xanthan (škrob)
Xanthan je přírodní polysacharid, který se používá především jako stabilizátor a zahušťovadlo. Získává se z bakterií Xanthomonas campestris. Nejsou známy žádné negativní účinky na zdraví. Při nadměrné konzumaci může docházet k nadýmání.
Hmotnost: 200 g