Pokud používáme čerstvě vařené fazolky, namočíme si je den předem, aby byly rychleji uvařené.
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, přidáme (dle chuti) pálivou papriku, olej a trochu solamylu. Necháme uležet nejlépe přes noc. Druhý den na rozpálené pánvi s trochou oleje zprudka opečeme a po dopečení maso odstavíme. Na zbylém tuku na pánvi orestujeme zprvu pokrájené zelí, mrkev, až zelenina lehce změkne přidáme rajčata, papriku, cibuli, pórek, česnek a necháme dusit, podléváme vodou. Když je zelenina téměř měkká, přidáme rajčatovou šťávu nebo protlak, 2 lžíce kečupu, vařené fazole, sterilovanou kukuřici. Opepříme, osolíme dle chuti a přidáme koření. Lehce provaříme. Směs by měla být hustší, aby nám nevytékala z tortily.
Recept na domáci tortily
Suroviny na přípravu domácích tortil:
- 125 ml vlažné vody
- 50g sádla
- 1 lžička soli
- 2 hrnky hladké mouky
Další recept:
- 8 lžic vlažné vody
- 1,5 lžičky soli
- 4 lžíce oleje
- 275g hladké mouky
Postup připravy domácích tortil:
Těsto nemusí kynout, proto po umíchání těsto vyndáme a vyválíme tenké tortily. Pečeme nasucho, rychle po obou stranách na pánvi. Pak je buď ihned plníme, nebo je zabalíme do neprodyšného obalu, aby nám netvrdly.