Masná jídla s chilli papričkama

  • Recept na plněné tortily mexickou směsí

    Pokud používáme čerstvě vařené fazolky, namočíme si je den předem, aby byly rychleji uvařené.

    Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, přidáme (dle chuti) pálivou papriku, olej a trochu solamylu. Necháme uležet nejlépe přes noc. Druhý den na rozpálené pánvi s trochou oleje zprudka opečeme a po dopečení maso odstavíme. Na zbylém tuku na pánvi orestujeme zprvu pokrájené zelí, mrkev, až zelenina lehce změkne přidáme rajčata, papriku, cibuli, pórek, česnek a necháme dusit, podléváme vodou. Když je zelenina téměř měkká, přidáme rajčatovou šťávu nebo protlak, 2 lžíce kečupu, vařené fazole, sterilovanou kukuřici. Opepříme, osolíme dle chuti a přidáme koření. Lehce provaříme. Směs by měla být hustší, aby nám nevytékala z tortily.

    Recept na domáci tortily

    Suroviny na přípravu domácích tortil:

    • 125 ml vlažné vody
    • 50g sádla
    • 1 lžička soli
    • 2 hrnky hladké mouky

    Další recept:

    • 8 lžic vlažné vody
    • 1,5 lžičky soli
    • 4 lžíce oleje
    • 275g hladké mouky

    Postup připravy domácích tortil: 

    Těsto nemusí kynout, proto po umíchání těsto vyndáme a vyválíme tenké tortily. Pečeme nasucho, rychle po obou stranách na pánvi. Pak je buď ihned plníme, nebo je zabalíme do neprodyšného obalu, aby nám netvrdly.


    Čti více
  • Recept na kuře Vindaloo

    Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky a naložíme ho do rozemleté směsi koření, hřebíčku, kardamonu, koriandru, skořice, černého pepře a kuminu. Mezitím si nakrájíme cibuli, chilli, rajčata, chilli papričky společně s česnekem. 

    Po asi dvou hodinách rozpálíme olej na pánvi, přidáme horčičné semínko, které zlehka orestujeme a poté přidáme do rozpálené pánve kuřecí maso, aby se rychle zatáhlo a udrželo v sobě šťávu. Nakonec přidáme pokrájená rajčata, zázvor, chilli papričky, česnek, lžíci cukru, dvě polévkové lžíce kurkumy, jablečný ocet a podlijeme hovězím vývarem a dusíme alespoň půl hodiny. 

    Pro dochucení použijeme cukr, sůl, popř. trochu jablečného octa a nezapomeneme ještě krátce povařit. Při odstavení z plotny dozdobíme nakrájenými listky kari koření.

    Omáčka Vindaloo by měla být hustá, typické vůně po orientálním koření a ostré pálivé chuti.

    Podáváme s rýží nebo indickým chlebem.

    Recept na vývar A  z hovězích kostí

    Omyté kosti vložíme do vhodného nádoby, zalijeme studenou vodu, uvedeme do varu a necháme na minimální plamen, mírně osolíme, přidáme celý pepř, cibuli a pozvolna vaříme (táhneme) nejméně 2 – 3 hodiny. 

    Hotový vývar procedíme hustým cedníkem a používáme k přípravě hnědých polévek i pokrmů.

    Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!

    Čti více
  • Štrůdl plněný masovou směsí s chilli papričkama

    Maso nakrájíme na drobné kousky, okořeníme solí a chilli kořením a necháme chvíli odležet. Cibuli společně s ostatní zeleninou krájíme na menší kousky, pórek, chilli papričky, česnek, rajčata. Na oleji zprudka opečeme maso a přidáme cibuli, krátce restujeme. Dále přidáme rajčata (pro rychlejší tepelnou úpravu doporučujeme rajčata rozmixovat), pórek, česnek, chilli papričky vaříme do vyvaření většiny tekutiny aby nám vznikla hustá směs. Nakonec dochutíme solí, bazalkou a mletým chilli kořením, krátce povaříme.

    Postup přípravy masové štrůdlu:

    Těsto rozválíme na velký plát a poklademe vychladlou směsí, posypeme sýrem (nivu, eidam). Nakonec potřeme vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi půl hodiny až povrch zezlátne. 

    TIP na závěr: Směs můžeme různě kombinovat a přídávat další suroviny dle libosti, např. kukuřici, hrášek, fazolky apod. Kuřecí štrůdl chutná výborný teplý, ale také za studena.

    Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!

    Doporučujeme novinkový produkt pro otrlé! Borůvkové Lumpíto s morugou

    Čti více
  • Recept na domácí Lasagne

    Přesátou mouku smícháme s vejci a lžíci olivového oleje a zapracujeme v hladké těsto. Mělo by být tuhé konzistence. 30 minut necháme odpočinout.

    Postup přípravy boloňské omáčky:

    Na olivovém oleji orestujeme na hrubo pokrájenou cibuli, česnek, rajčata, chilli papričky, poté přidáme rajčatový protlak a přilijeme trochu vína. Chvíli podusíme a dochutíme solí, pepřem, bazalkou a chilli kořením. Necháme stát. V druhém hrnci na rozpáleném oleji orestujeme mleté maso, na které poté vylijeme směs.

    Příprava bešamelové omáčky:

    Do rozehřátého másla postupně přisypáváme prosátou mouku a důkladně micháme. Do směsi mouky a másla postupně přiléváme studené mléko a metličkou šleháme do hladké směsi. Vaříme zhruba 10 - 15 minut za stálého míchání. Nakonec dochutíme solí, bílým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.

    Postup přípravy receptu na lasagne:

    Na dno pekáče dáme slabou vrstvu bešamelové omáčky, na ní vrstvu lasagní (těstoviny), pak masovou směs boloňské omáčky a navrch posypeme sýrem. Takto pokračujeme ve vrstvách a jako poslední vrstvu dáme bešamel a zasypeme sýrem.

    Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190°C po dobu 30 minut.


    Doporučujeme vyzkoušet i naše další recepty s masem a chilli 

    Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!

    Chilli koření

    Čti více
  • Recept na Chilli Con Carne

    Chilli Con Carne  patří mezi nejznámější mexiké jídlo jehož základem jsou fazolky, rajčata a samozřejmě hovězí maso. Chilli con carne není nijak zvlášť náročné na přípravu a  i méně zkušený kuchtík se může tešit na velmi lahodnou a pikantní pochoutku.

    V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s česnekem. Když cibule zesklovatí, shrneme ji ke kraji hrnce a uprostřed osmažíme dohněda mleté maso, hrudky neustále rozmělňujeme. Poté přidáme zbytek zeleniny a lehce osmahneme, poté přidáme mleté chilli a Pálíto, rajčatový protlak, oregáno a římský kmín nakonec směs osolíme. Vše lehce promícháme. Následně přidáme kukuřici a rajčata, podle zvyku a konzistence můžeme přílít i šálek vody. Pokrm dusíme pod pokličkou na mírném ohni minimálně hodinu. Ke konci dušení slijeme nálev z fazolí, omyjeme je v cedníku pod tekoucí vodou a přidáme je k masu. Nejlepší je namočit fazole den předem a uvařit si je čerstvé. Nakonec Chilli Con Carne opepříme čerstvě mletým pepřem.

    Chilli con carne můžeme podávat s pečivem, tortillou, nachos nebo rýží.

    Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!

    Čti více
  • Rocoto (Ricoto) Rolleno

    Pálivé a přitom velice chutné. Jeden z nejznámějších pokrmů v Peru jsou plněné feferony Aji Rocota. Jedná se o tradiční pokrm od Andského města Arequipa. Kromě masa může být plněný prakticky čímkoliv. Pokud jde o ideální nádivku, tato směs obsahuje hovězí, vepřové maso, cibuli, česnek, máslo, smetanu a pekanové ořechy.

    Suroviny na přípravu pokrmu (1 CUP (1 šálek) = 280 ml)

    V první řadě Rocoto papričky seřízneme v horní části a vytvoříme tak víko. Pečlivě vybereme veškerá semena. A vaříme ve vodě se solí a octem. Tento proces opakujeme celkem 4x.

    Masová nádivka:

    Koření zpěníme na margarínu, česnek s cibulí. Jakmile je hotovo přidáme pastu Aji Panca.

    Potom se maso rozemele osolí a opepří. Přidejte pekanové oříšky, mouku a promíchejte. Krátce promíchejte a přidejte smetanu. Rozmixujte a sundejte z plamene. V horké oleji osmahneme nasekaný česnek v olivovém oleji, přidáme rajčatovou omáčku a zalijeme vínem. Necháme vařit 5 minut.

    Nyní plníme Rocota masovou směsí. Buďte opatrní, aby zůstaly neporušeny.

    Rotoca dejte společně s bramborem na talíř a zalijte rajčatovou omáčkou. Papričky zakryjeme sýrem mozzarella a parmazánem.

    Je téměř hotovo. Pečeme na 150°C, dokud se sýr neroztaví. Rocoto Rolleno podáváme ihned s pečenými brambory a salátem.


    Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!


    Čti více
  • Recept nakládané pikantní utopence

    Oloupeme špekáčky, nařízneme a vysypeme chilli kořením, nebo omáčkou a vložíme plátek oloupané cibule. Takto připravený špekáček vkládáme po vrstvách společně s kořením, cibulí a chilli papričkami. Po naplnění až po hrdlo zalijeme vařícím lákem a zavíčkujeme. Necháme vychladnout a vložíme do lednice, kde necháme týden ustát.

    Konzumujeme s pečivem, či s chutí.

    Vybírejte ze široké nabídky exklusivního a pekelně pálivého chilli koření a sušených papriček.

    Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!


    Čti více
  • Vepřová sekaná pečeně z vepřového masa s chilli

    Postup přípravy sekané:

    Mleté vepřové maso (mleté hovězí maso) smícháme se solí, vejci, utřeným česnekem,
    jemně pokrájenou cibulí a dochutíme mletým habanero kořením a pepřem. Poté přidáme dle konzistence strouhanku a trochu vody (aby byla sekaná pečeně křehčí). 
    Při tvarování šišky vytvoříme v ní důlek a přidáme konzervované, nebo čerstvé
    Jalapeňos papričky.

    Postup přípravy houskového knedlíku:

    Z vlažného mléka uděláme kvásek společně s droždím a lžičkou cukru, aby lépe vzešlo (mléko zahřejeme do 35°C), ten přidáme do polohrubé mouky společně s vejci, na kousky nakrájenou žemlí, špetkou solí, Jalapeňo kořením a sterilovanou nebo čerstvou papričkou jalapeňo, vše smícháme dohromady a necháme minimálně 20 minut kynout na teplém místě. Poté přendáme do silikonové misky a vaříme na nejvyšší stupeň v mikrovlnné troubě po dobu ca 8 - 10 minut.

    Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!

    Čti více
  • Krevetová polévka s Naga Viper papričkami

    • nastavte troubu na grilování
    • plátky rajčat a chilli dejte na plech a lehce je potřete olejem
    • zabalte stroužky česneku do alobalu
    • grilujte rajčata 10 minut nebo dokud nejsou mírně spálená a slupka uvolněná, poté je vyndejte a nechte zchladnout
    • grilujte Naga Viper spolu s rajčaty cca 10 minut, dokud nejsou mírně spálená, poté je vyndejte
    • grilujte poblanos a jalapenos asi 15-20 minut nebo dokud nebudou trošku spálené, vyndejte je a přikryjte je alobalem to vámpomůže k odstranění spálené kůže
    • česnek pečte asi 20 minut a poté ho nasekejte na malé kousky
    • z rajčat odstraťe kůžičku a rozmixujte je na pyré
    • z papriček také odstraňte kůžičku a nasekejte je, poté si je odložte stranou
    • rozehřejte si pánev na středním plamení a přidejte všechnu cibuli s olivovým olejem, smažte dokud nebude cibule měkká
    • dále přidejte rozmixovaná rajčata, česnek, papričky a kajenské koření a vařte asi 10 minut do zahuštění
    • přidejte kuřecí vývar a přikryjte pokličkou, snižte teplotu a duste 15-20 minut
    • přidejte krevety a vařte asi 4 minuty
    • podáváme v miskách navrchu s limetkovou kůrou, koriandrem a  a quesco fresco sýrem
    Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!
    Čti více
  • Recept na těsto na pizzu n grilu Weber

    Pokud vlastníme pekárnu na chleba s režimem "těsto" vložíme všechny ingredience do nádoby a necháme alespoň 20 minut propracovat tak, aby bylo vláčné. Těsto se nesmí lepit na stěny nádoby a při jeho vyjímání ho lehce pomoučíme hladkou moukou a vložíme do nádoby na půl hodiny odpočinout.

    Po půl hodině umístíme na pomoučený pečící plech, kde pizza těsto lehce roztáhneme (výhodou tohoto těsta je, že s ním lze jednoduše pracovat).

    Doporučené ingredience na pizza těsto:

    Rajčatovým protlakem (nebo rajčatové pyré na pizzu) utřeným s česnekem, oreganem a bazalkou potřeme pizza těsto. Poté poklademe šunkovým salámem, postrouhaným sýrem (cheddar nebo mozzarella), navrch nakrájíme na půlky cherry rajčátka a proklademe Jalapenos papričkama.

    Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220°C po dobu 10-15 minut. 

    Pizza je chutově srovnatelná s recepty totožnými v pizeriích, kde používají místo elektrických pečících forem pece na dřevo.

    Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!

    Čti více
  • Domácí pizza na plynovém grilu Weber

    Hledáte recept na domácí pizzu? Připravili jsme pro Vás jednoduchý recept na domácí pizzu, který je nejen snadný na provedení, ale hlavně výsledek stojí za to! Pro pečení domácí pizzy doporučujeme použít plynový gril s pizza kamenem, který zajístí, že testíčko bude překvapivě křupavé.

    Z těsta vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme alespoň 20 minut kynout. Těsto by mělo nabýt dvojnásobek své původní velikosti.

    Zaručené rady jak upéci dokonalou pizzu na plynovém grilu Weber Spirit

    Pro přípravu pizzy na plynovém grilu Weber Spirit je nezbytností speciálního pizza kamene z Cordieritu. Tento kámen umístěte na rošt grilu bez nerezové podložky a nechte ho hřát na plný výkon. Mezitím z těsta vytvarujte co nejslabší (dle zvyklostí a chutí výšky výsledného těsta), obdelníkový nebo kulatý tvar, dle použitého pizza kamene, a ponechejte ho na nerezové podložce, dokud není gril plně rozpálený. 

    Použité suroviny na pizzu dle libosti:

    Rajčatový základ (domácí salsa omáčku)
    Chilli omáčku Moruga Mučíto  
    Šunku
    Sýr

    Gril je rozpálen na 200 - 250°C a je připraveno ke grilování - pečení! Nerezovou desku položte na pizza kámen z Cordieritu a gril přikryklopte poklopen. Teplotu udržujte mezi 200 - 250°C. 

    Doba pečení je zhruba 10 - 13 minut.

    Z vytvořeného množství připravíte dvě těsta na pizzu. Okraje těsta pro jeho lepší chuť můžete potřít bylinkovým olivovým olejem.

    Semínka-chilli.cz vám přejí dobrou chuť!

    Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!


    Čti více
  • Tortilla s hovězím masem na grilu Weber

    Recept na tortilla s hovězím masem je poměrně náročný a vyžaduje dostatek času na přípravu, ovšem výsledný produkt stojí za to ochutnat!

    Celé čerstvé papriky vložíme na rozpálený rošt grilu a ze všech stran grilujeme než se slupka nezačně zvrckávat. Následně je zabalíme do kuchyňského papírové ubrousku a necháme zapařit, slupka po zchladnutí půjde snadno loupat. Mezitím si nakrájíme rajčata a cibuli společně s Jalapeno chilli papričkami, zakápneme citrónovou šťávou a zamícháme. Oloupané avokádo a papriku nakrájíme na kostičky. Maso např. z hovězí špičky ořechu nakrájíme na tenké nudličky a ohřejeme na nepřímé grilování v uzavřeném grilu a to společně s tortilla plackou. Zakysanou smetanu ochutíme solí a utřeným česnekem.

    Na teplou tortilla placku klademe nejdříve grilovanou papriku, zeleninový salát, avokádo, zakysanou smetanu, rajčatovou salsu a nakonec maso. Zabalíme buď do kornoutu nebo s pomocí alobalu a jíme s chutí. Výborná je i tortilla s přidáním pár kapek omáčky Moruga Mučíto, pro menší vyznavače extrému můžete použít Habanero Mučíto.

    Semínnka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

    Čti více
  • Kuřecí bageta na grilu

    Kuřecí prso nakrojíme, abychom měli stejnoměrně vysoký plátek. Osolíme, opepříme a grilujeme na přímé grilování při teplotě 180 - 200°C po dobu 3 - 4 minut z každé strany. 

    Zálivka připravíme z bílého jogurtu, bylinek, soli, černého mletého pepře, česneku, pár kapek citrónu a čerstvě sekané petrželky, všechny ingredience promícháme. 

    Nakrájíme zeleninu. Bagetu rozkrojíme podél a vložíme na rozpálený gril a po 1 - 2 minutách sundáme. Mezitím máme ugrilované kuřecí plátky, poklademe je plátky sýru a z lehka zapečeme.

    Finální příprava tkví ve vrstvení surovin dle vlastního uvážení, můžete napříkad takto: spodní část pomažeme dresingem, navrch, hlávkový salát, okurku, papriku, kuřecí maso a chilli omáčku dle vlastního výběru. Přiklopíme druhou půlkou a jíme s chutí.

    Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

    Čti více
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek