Hamburger na grilu Weber
Hamburger na grilu, pořádně šťavnatý si můžete dopřát i Vy, přípravu hamburgeru na grilu zvládne opravdu každý!
Recept na pravé domácí Hamburgerové bulky které se Vám při přípravě Hamburgeru mohou hodit, najdete pod tímto odkazem: Recept na Americké domácí Hamburgr bulky
Použité ingeridence:
- 700 g mletého masa (podplečí, kýta, svíčková)
- 4 plátky sýra (nejlépe cheddaru)
- 4 Hamburgerové bulky
- hrubá sůl a černý mletý pepř
- 4 plátky bylinkového másla
Na oblohu použijeme:
- 4 listy ledové salátu (hlávkového, rukoly)
- 4 plátky syrové nebo grilované cibule
- rajčata krájená na plátky
- domácí omáčku salsa roja (místo kečupu)
- majonéza
Tajemstvím dobrého Hamburgeru je použití kvalitního kusu masa. V našem případě jsme použili hovězí a vepřové podplečí. Správný Hamburger by měl obsahovat alespoň 20% tuku, aby byl šťavnatý!
Navlhčete si ruce rozdělte maso na 4 díly. Z každého dílu utvořte jeden bochánek do kterého vmáčkněte plátek bylinkového mása a poté ho zabalte, nezapomeňte osolit hrubou solí a opepřit. Připravte gril na přímé grilování (vysokou teplotu kolem 200 - 250°C). Rošt na grilu Weber nezapomeňte po dosáhnutí potřebných teploty ještě přejet kartáčem a řádně naolejovat. Hamburgry rozložte na rozpálený rošt a grilujte z každé strany po dobu 6 - 8 minut (doba grilování a stupeň propečení je závislé na daném grilu, teplotě a především použitém druhu a výšce masa), aby byly středně propečené. Teplota uvnitř Hamburgru by měla být při středním propečení nejméně 71°C, abychom zabránili případným problémům se salmonelou.
Hamburgrové bulky rozkrojte, potřete rozpuštěným bylinkovým máslem a opečte je na grilu po dobu 1 až 1 a půl minuty.
Rajčata krajená na plátky můžete společně s cibulí také grilovat. Na grilu Weber lze zeleninu opékat na přímém grilování po dobu 8 minut. Nezapomeňte zeleninu lehce opepřit a osolit, aby dostala výraznější chuť!
Na dolní polovinu bulky dejte list salátu, na něj plátek cibule a plátek rajčete. Navrch hamburgeru s roztaveným sýrem a dochuťe omáčkou salsa roja a majanézou, přikryjte horní polovinou bulky a můžete servírovat.
Doporučujeme vyzkoušet i naše další recepty s masem a chilli
- Hamburgery na grilu Weber
- Pálivé kuřecí kousky - CHILLI HOT STRIPS
- Pálivá kuřecí křidélka - CHILLI HOT WINGS
- Recept na plněné tortily mexickou směsí
- Kuřecí stehýnka na medu s chill
- Recept na kuře Vindaloo
- Recept na domácí Hamburger a domácí bulky
- Štrůdl plněný masovou směsí s chilli papričkama
- Recept na domácí Lasagne
- Recept na Chilli Con Carne
- Rocoto (Ricoto) Rolleno
- Recept nakládaní pikantní utopenci
- Recept vepřová sekaná pečeně z vepřového masa s chilli
- Krevetová polévka s Naga Viper papričkami
- Krutí hamburger plněný smetanovým sýrem a Habanero Chocolate papričkami
Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!
Sháníte inspiraci před nadcházející grilovací sezónou? Nechte si poradit a vyberte si kvalitní elektrický gril, který Vás jistě nezklame.