Recept na domácí Hamburger a domácí bulky
Použité ingredience na hamburgery:
70 dkg hovězí zadní (mělo by být i kousek prorostlějšího hovězího masa - hovězí přední 30 dkg) (Můžete místo hovězího předního dát i vepřové maso, záleží na vkusu)
- Sůl
- Pepř
- Olej na smažení
- Okurka
- Rajče
- Ledový, hlávkový salát
- Plátek sýra (cheddar)
- Chilli omáčka
- Majonéza
Postup přípravy hamburgeru:
Maso nakrájíme na větši kousky a umeleme (pouze jednou, aby v hovězím mase zůstaly kousky a v hamburgeru jsme měli co kousat). Na 1 kg umletého hovězího masa doporučuji max. 1 a 1/2 lžičky soli, abychom si vychutnali chuť hovězího masa. Dokořeníme lehce pepřem.
Okořeněnou směs na hamburgery řádně promícháme. Pomocí vody vypracujeme placky o síle 1,5 - 2 cm, uprostřed vytvoříme malinký důlek, protože se střed vytáhne a mohl by nám místo hamburgeru vzniknout karbanátek.
Takto zhotovené hamburgery dejte na rozpálený gril s trochou oleje a smažte nejprve z prudka po obou stranách (aby se zatáhlo), poté na menším plameni s častějším obracením smažte po obou stranách zhruba 5 minut. Délka tepelné úpravy záleží na velikosti hamburgeru a teplotě smažící či pečící plochy.
Hovězí maso spotřebujte do 3 hodin po jeho umletí. Pokud ho uchováváte v lednici, nezapomeňte ho alespoň půl hodiny před tepelnou úpravou vytáhnout.
Americké domácí bulky na Hamburgery
Použité ingredience:
- 500 g polohrubé mouky
- 3 lžičky sušeného drožd
- 240 ml vlažného mléka
- 2 vejce
- 6 lžic másla
- 3 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- sezamové, lněné semínko na posypání bulek + mléko na potření
Postup připravy:
Kdo vlastní domácí pekárnu, nastaví jí na porgram "Těsto" a z ingrediencí vypracuje hladké vláčné těsto. Poté ho rozdělíme na 6 kusů a vypracujeme z něj bochánky (placky) vysoké 1-2 cm. Naskládáme je na plech s pečícím papírem a necháme kynout na teplém místě 1/2 hodiny. Poté potřeme mlékem a posypeme sezamovým, nebo lněným semínkem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C po dobu asi 8-15 minut (až budou zvrchu zlatavé, jsou upečené).
Bulky na Hamburger je nejlepší podávat čerstvé a hned jak vychladnou.
Chcete si habmáče trochu přiostřit? Zkuste naši pravou českou chilli omáčku Moruga Mučíto z nejpálivějších chilli papriček na světě :-)
Doporučujeme vyzkoušet i naše další recepty s masem a chilli
- Hamburgery na grilu Weber
- Pálivé kuřecí kousky - CHILLI HOT STRIPS
- Pálivá kuřecí křidélka - CHILLI HOT WINGS
- Recept na plněné tortily mexickou směsí
- Kuřecí stehýnka na medu s chill
- Recept na kuře Vindaloo
- Recept na domácí Hamburger a domácí bulky
- Štrůdl plněný masovou směsí s chilli papričkama
- Recept na domácí Lasagne
- Recept na Chilli Con Carne
- Rocoto (Ricoto) Rolleno
- Recept nakládaní pikantní utopenci
- Recept vepřová sekaná pečeně z vepřového masa s chilli
- Krevetová polévka s Naga Viper papričkami
- Krutí hamburger plněný smetanovým sýrem a Habanero Chocolate papričkami
Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!